Őszinteségi roham

Itt elmondunk mindent, amit máshol nem illik… Egyszerűen nem bírjuk magunkban tartani.

1. Nyelvtudás azonnal, erőfeszítés nélkül?

Egész egyszerűen a fogaimat csikorgatom mérgemben, mikor (szakmai cikknek, blognak álcázott) hirdetésben azt állítják, hogy napi 5 perc ráfordítással könnyedén, szinte magától kúszik egy idegen nyelv ismerete a fejedbe. NEM IGAZ! Nincsenek (ilyen típusú) csodák.

Természetesen nagyon hasznos, ha minden nap foglalkozol egy kicsit a nyelvvel. De NEM ELÉG! Ahhoz, hogy felfedezd egy nyelv belső természetét, logikáját, megérts szerkezeteket, vagy akár csak mély megértéssel közelíts egy olvasott, vagy írott szöveghez, IDŐ kell! És figyelem, zavartalan körülmények. Csak így lehetséges valamit :

1. megismerni,
2. megérteni,
3. begyakorolni
4. elmélyíteni.

Ahhoz ugyanis, hogy egy teljesen új tudáselem hosszú távon veled maradjon és aktív tudássá is váljon, mind a négy fázisra szükség van. Ez pedig csak úgy megy, ha szentelsz rá időt és energiát. Nincs más út.

(Mikor ezekkel a ‘dugd a könyvet a párnád alá’ módszerekkel találkozom, elképzelem magam a szigorú tanárnő jelmezében: feszes kosztüm, szigorú, szúrós magassarkú, lenyalt haj, fekete keretes szemüveg, szúrós tekintet, pálca a kézben. “Figyelj oda fiam!” Mondom ilyenkor a képzeletemben.)

Mindez persze nem jelenti azt, hogy a tanulás ne lehetne élvezetes, sőt! Egy viszont biztos: meg kell történnie!

Kisanna

2. Túl jók a rólunk szóló vélemények? Vagy kamu mind?

Észrevetted, hogy nem mindegyik vélemény idézetnél találod meg, hogy ki mondta azt? De fotót sem találsz a véleményt formáló tanulóinkról.

Tudod, minden tanfolyamunk végén kérünk visszajelzést a tanulóinktól. A kérdőív alapvetően anoním, hogy a legőszintébben mondhasd el a véleményed. Persze, lehetőséged van odaírni, ki vagy, de  nem mindenki szeretné, ha a neve megjelenne egy weboldalon. Ezt tiszteletben tartjuk, a véleményt viszont mutogatjuk, ahol csak lehet.

Nem titok, azt szeretnénk, hogy minél többen tanuljatok a Levelty módszerrel. Akkor miért ne tudhatnád meg, mi a társaid véleménye? Csak mert nem nyaggattuk őket, hogy kitehessük a neveiket és hogy küldjenek magukról fotót?!?

Szóval egyik vélemény sem kamu. Nem lenne értelme hamis dolgot állítani, majd a pénzvisszafizetési garancia értelmében visszaküldözgetni a tanfolyami díjakat, mert a tanfolyam nem felel meg az állításainknak. Nem. Mi értetek vagyunk, úgyhogy mindent csak őszintén! 

Ha idáig olvastál, ez még biztosan érdekel: szoktunk-e kapni negatív véleményt.

Olyat, ami arra vonatkozna, hogy rossz a tanfolyam, olyat nem. Változtatásokat szoktak javasolni, ami még jobban segíti a tanulást, és ennek mi NAGYON örülünk. Ha módszertanilag egyetértünk, egyből meg is valósítjuk a javasolt változtatásokat. Így lesznek a jónál is jobbak a Levelty tanfolyamok. 🙂

Köszönöm, hogy elmondhattam:

Edit

Ha van neked is véleményed, ne tartsd magadban! Szólj hozzá bármelyik őszinteségi roham-blokkunkhoz. Csak írd a blokk számát a megjegyzésedbe, hogy tudjuk, melyikre reagáltál.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük