Regény vagy novella alapú tanfolyamot válasszak?

Mi a célod?

Ha fejlődni szeretnél, előrébb mozdulni a jelenlegi tudásszintedről, akkor a regény-alapú tanfolyamot válaszd. Így 22 leckét kapsz 6 hónap alatt. A hatodik hónap végére sokkal gazdagabb szókinccsel rendelkezel majd, mint most, és több nyelvtani szerkezetet használsz magabiztosan. Emellett fejlődik a beszédértésed és angolosabb lesz a kiejtésed is.

Ha az egyik novellában éppen olyan nyelvtani esetet vesézünk ki, ami neked mumus, vagy bármi más okból szeretnéd azt jobban átrágni, akkor a novella-alapú tanfolyamot válaszd. A novella-alapú tanfolyamok rövidek (2-4 lecke novellától függően), így szisztematikus fejlődésre, haladásra nem valók. Inkább csak egy-egy szerkezetet tanítanak meg, ill. mélyítenek el.

A leckék felépítése teljes mértékben megegyezik a regények és novellák esetében. A tanfolyam felépítése viszont különbözik, mert egy hosszabb tanfolyamban mindenképp kell hogy legyenek ismétlések is. Ezt a regény-alapú tanfolyamokba bele is építettük.

Hogyan döntsem el, melyik a nekem való szintű tanfolyam?

A tanfolyamok történeteken (novellákon, regényeken) alapulnak. Minden történet elejét megosztjuk veled a vásárlói felületen. Ezt a történet-részletet olvasd el. Ha frusztrálóan sok dolgot nem értesz, az a szint túl magas még neked. Ha játszi könnyedséggel olvasod a bevezetőt, akkor az túl alacsony. Az a jó szint, ami még (kis segítséggel) értelmezhető, de tartalmaz új dolgokat is.

Természetesen ha az a típus vagy, akinek fontos a kezdeti bőséges sikerélmény, akkor válassz alacsonyabb szintet és kezdj építkezni onnan. Ha viszont sok időd van és a kihívásokat szereted, kezdheted magasabb szinttel is. Ezek közül egyik sem jó vagy rossz hozzáállás – a lényeg, hogy úgy válassz, ahogy a személyiségednek és a fejlődésednek a leghasznosabb.

Mit tehetek, ha netán rossz szintű tanfolyamot választottam?

Írj nekünk az info@leveltybooks.com címre és kicseréljük neked a hozzáférésed egy alacsonyabb vagy magasabb szintű tanfolyamra. Nekünk is és neked is fontos, hogy olyan tananyaggal tanulj, amely sikerélményt nyújt és egyben a fejlődésedet is szolgálja. Úgyhogy ha túl nehéz vagy túl könnyű számodra a tananyag, akkor szólj bátran!

Arra kérünk, hogy vásárlás után legkésőbb 14 nappal jelezd nekünk tanfolyam-csere igényedet, hogy szint-garanciádat érvényesíteni tudd.

Teljesen kezdőknek van Levelty tanfolyam?

Teljesen kezdőknek nem készítünk Levelty tanfolyamot. Ennek az az oka, hogy történeteken keresztül tanítunk, és ezek a történetek a hozzájuk tartozó online tanfolyamok nélkül is élvezeti értékkel bírnak. Pre-intermediate (A2) szint az, ahol már lehet úgy írni, hogy abból a tananyagból azt a választékos, intelligens nyelvhasználatot lehessen elsajátítani, ami tükrözi az egyéniséged.

A Levelty olyan, mint egy könnyített olvasmány?

Nem. A könnyített olvasmányok szépirodalmi művek lebutított változatai. Nézd, így:

Kosztolányi – A csónak (részlet):

Ez egyre-másra hozta a világra a gyermekeket, minden évben egyet-egyet. Berci még a huszonötödik életévét se töltötte be, s bárki nyugodtan valami vékonydongájú, savószín kamasznak nézhette, amikor ő már háromgyermekes családapa volt. Beesett vállal, kissé púposan ténfergett a körutakon. Ki sejthetett róla ilyesmit?

Ugyanez könnyített olvasmányban:

A 25 éves Berci vékony testalkatú volt és sápadt. Nem volt sportos. Felesége évente szült egy gyermeket. Az emberek nem gondolták volna róla az utcán, hogy már 3 gyereke van.

Mindkettőt megérted, de Te melyikből vennél át szívesebben nyelvhasználatot? Ha az elsőt választottad, üdv a Levelty világában! A Levelty regények mindig az adott nyelvi szinten íródnak, az ott bevethető választékosságot hozzák mind szókincsben, mind nyelvtanban, mind kifejezésmódban. Ezért lehetsz már akár alapfokú tudással is igényes nyelvhasználó.

 

Hogyan segíti a nyelvtan tudásom egy regény-tanfolyam?

Minden egyes fejezet egy nyelvtani esetre koncentrál. Ezt a nyelvtani szerkezetet fogod rengetegszer látni az adott fejezetben, ill. további példákon keresztül, vizuálisan megjelenítve el is magyarázzuk a használatát. Az első 3-4 fejezet olyan szerkezeteket tartalmaz, amelyeket az adott szinten már feltételezhetően ismersz. Ezeket fogjuk kibővíteni és elmélyíteni, hogy építhessünk rájuk. A többi fejezetben új szerkezeteket ismersz meg, ill. ha netán már ismered is azokat, biztosan új információkkal szolgálunk róluk – mintegy magasabb szinten fogod tudni használni.

Minden nyelvtani esettel több ízben fogsz találkozni, nem csak a szövegben, de a gyakorlófeladatokban is. Még a kiejtés gyakorlásnál is figyeltünk erre. Így támogatjuk meg minden oldalról, hogy jól és végérvényesen égjenek be a tanultak.

Hogyan fizethetek?

Elsődleges fizetési módunk a bankkártyás fizetés. Ez a biztonságos fizetési mód azért jó neked, mert:

  • a bankkártyás fizetés az, amely törvényileg a legjobban véd téged, a vevőt.
  • vásárlás után nem kell várnod, egyből tiéd a választott tananyag – lelkesedésedben a legjobb a tanulást elkezdeni, mert ilyenkor vagy a legmotiváltabb és a legbefogadóbb.
  • nincs téves befizetett összeg.

Ha mindezek ellenére mégis átutalással szeretnél fizetni, írj egy emailt az info@leveltybooks.com-ra, és egyedi elbírálással lehetővé tesszük számodra.

Van bármilyen garancia?

A törvényben előírt garancián felül szint-garanciát ajánlunk. Azaz ha 14 napon belül jelzed, hogy nem megfelelő szintű tananyagot választottál, megbeszélés alapján alacsonyabb vagy magasabb szintűre cseréljük neked.