Frequently asked questions

Read the questions and the answers
Szintlépő vagy Nyelvtani Tisztázó tanfolyamot válasszak?

Mi a célod?

Ha fejlődni szeretnél, előrébb mozdulni a jelenlegi tudásszintedről, akkor Szintlépő tanfolyamot válassz. Alapfokról (A2) megközelítőleg középfokra (B1), vagy erős középfokról (B2-C1) felsőfokra (C2) tudod felhozni a tudásodat ezekkel a tanfolyamokkal, 6 hónap alatt. Ehhez minden elengedhetetlen eszközt megkapsz a tanfolyammal: a szintlépéshez szükséges szókincset és nyelvtani tudást, olvasás- és beszédértési készséget, kiejtést, mindegyik készséghez gyakorló feladatokat, és állandó online tanári jelenlétet a leckékhez. A tanfolyamban lesznek ismétlések is – az elsődleges cél, hogy a tanultakat elmélyítsd és az aktív tudásod részévé váljanak hosszú távon. A kiejtés és hallásértés fejlesztő feladatokat úgy alakítottuk ki, hogy a szóbeli kommunikációs készséged is fejlődjön. A Szintlépő tanfolyamok esszenciáját az adja, hogy a tananyaga egy angol nyelvű regény történetére épül. A regény kifejezetten az adott nyelvi szinten íródott, hozva a szint választékosságát. Ha még nem tudod ezt pontosan hogyan képzeld el, próbáld ki az ingyenes leckéinkkel!

A Nyelvtani Tisztázó tanfolyamok – a Szintlépőkkel ellentétben – egy vagy kettő angol nyelvtani esetet veséznek ki részletesen. Ez egy rövidebb, 2-4 hetes tanfolyam, amit azzal a céllal készítettünk, hogy az angol anyanyelvűek által legtöbbet használt (és egyben az angol tanulók rémálmaiban is megjelenő) nyelvtani szerkezeteket egyszer és mindenkorra megtanuld, és az aktív angol tudásod részeivé váljanak. Ugyan itt a fókusz a nyelvtanon van, de tartalmaz szókincset, hallásértésfejlesztést, kiejtésfejlesztést, gyakorlófeladatokat és online tanári jelenlétet is, csakúgy, mint a Szintlépő tanfolyamok.
További hasonlóság, hogy a Nyelvtani Tisztázók tananyagát is egy angol nyelvű történetre fűztük föl: itt egy novella adja az alapot. A tanfolyamokat nehézségi szint szerint is szétválasztottuk – a novellákat az adott szintnek megfelelő szövegezéssel írtuk.

Hogyhogy "egy történet adja a tanfolyamok alapját"?

Minden egyes Levelty tanfolyamhoz írtunk egy regényt vagy novellát. A Szintlépő tanfolyamok 6 hónaposak, ezért hozzájuk regények tartoznak, a Nyelvtani Tisztázók pedig 2-4 hetesek, hozzájuk novellákat írtunk. A regények fejezetekre, a novellák részekre vannak tagolva. Ezek a fejezetek/részek képezik az egyes leckék tananyagának alapját.

Minden tanfolyamot besoroltuk a három tudásszint valamelyikébe: alapfok (A2-B1), középfok (B2), felsőfok (C1-C2). A tanfolyamok alapjául szolgáló regények és novellák szövege ezeken a szinteken íródtak.

Például a felsőfokú Szintlépő tanfolyamunkhoz tartozó Hidden Movements című regény szövegét azok a tanulók fogják megérteni, akiknek erős B2-es tudásuk van, de az alapfokúhoz tartozó Left Wing, Right Wing című regény szövegét már azok is megértik, akiknek A2-es szintű a tudásuk. 

Tudj meg többet arról, hogy miért jó történeteken keresztül tanulni!

FONTOS! A tanfolyamokhoz tartozó irodalmi művek NEM angol nyelvű könnyített olvasmányok!

A könnyített olvasmányok szépirodalmi művek lebutított változatai. Nézd, így:

Kosztolányi – A csónak (részlet):

Ez egyre-másra hozta a világra a gyermekeket, minden évben egyet-egyet. Berci még a huszonötödik életévét se töltötte be, s bárki nyugodtan valami vékonydongájú, savószín kamasznak nézhette, amikor ő már háromgyermekes családapa volt. Beesett vállal, kissé púposan ténfergett a körutakon. Ki sejthetett róla ilyesmit?

Ugyanez könnyített olvasmányban:

A 25 éves Berci vékony testalkatú volt és sápadt. Nem volt sportos. Felesége évente szült egy gyermeket. Az emberek nem gondolták volna róla az utcán, hogy már 3 gyereke van.

Mindkettőt megérted, de Te melyikből vennél át szívesebben nyelvhasználatot? Ha az elsőt választottad, üdv a Levelty világában! Mivel a Levelty művek mindig az adott nyelvi szinten íródnak, az ott bevethető választékosságot hozzák mind szókincsben, mind nyelvtanban, mind kifejezésmódban. Ezért a tanfolyamok arra is megtanítanak, hogyan fogalmazz választékosan, igényesen és alkalomhoz illően akár alapfokon is.

Hogyan döntsem el, melyik a nekem való szintű tanfolyam?

Ha nem tudod, milyen szinten állsz angolból, töltsd ki a Levelty szintfelmérőt. A felmérő végén javaslatokat is kapsz, melyik tanfolyam való neked.

Mit tehetek, ha netán rossz szintű tanfolyamot választottam?

Írj nekünk az info@leveltybooks.com címre és megbeszélés alapján kicseréljük neked a hozzáférésed egy alacsonyabb vagy magasabb szintű tanfolyamra. Nekünk is és neked is fontos, hogy olyan tananyaggal tanulj, amely sikerélményt nyújt és egyben a fejlődésedet is szolgálja. Úgyhogy ha túl nehéz vagy túl könnyű számodra a tananyag, akkor szólj bátran! Arra kérünk, hogy vásárlás után legkésőbb 14 nappal jelezd nekünk tanfolyam-csere igényedet, hogy szint-garanciádat érvényesíteni tudd.

Teljesen kezdőknek van Levelty tanfolyam?

Teljesen kezdőknek nem készítünk Levelty tanfolyamot.

Ennek az az oka, hogy a tanfolyamok alapjai regények vagy novellák, és ezek a történetek a hozzájuk tartozó online tanfolyamok nélkül is élvezeti értékkel bírnak.

Pre-intermediate (A2) szint az, ahol már lehet úgy írni, hogy abból a tananyagból azt a választékos, intelligens nyelvhasználatot lehessen elsajátítani, ami tükrözi az egyéniséged.

Hogyan fejleszti a nyelvtan tudásom egy Levelty tanfolyam?

A tanfolyamk alapjait adó regény vagy novella minden egyes fejezete/része egy nyelvtani esetre koncentrál. Ezt a nyelvtani szerkezetet fogod rengetegszer látni az adott fejezetben/részben, ill. további példákon keresztül, vizuálisan megjelenítve el is magyarázzuk a használatát.

Az első 3-4 fejezet olyan szerkezeteket tartalmaz, amelyeket az adott szinten már feltételezhetően ismersz. Ezeket fogjuk kibővíteni és elmélyíteni, hogy építhessünk rájuk. A többi fejezetben új szerkezeteket ismersz meg, ill. ha netán már ismered is azokat, biztosan új információkkal szolgálunk róluk – mintegy magasabb szinten fogod tudni használni. Minden nyelvtani esettel több ízben fogsz találkozni, nem csak a szövegben, de a gyakorlófeladatokban is. Még a kiejtés gyakorlásnál és a hallásértés feladatoknál is figyeltünk erre.

Így támogatjuk meg minden oldalról, hogy jól és végérvényesen égjenek be a nyelvtani esetek és a szókincs is.

Van bármilyen garancia?

Minden tanfolyamunkra vállalunk garanciát, mert maximális metodikai hozzáértéssel állítottuk őket össze. Hisszük, és a visszajelzések alapján tudjuk is, hogy nagyon hatékonyan lehet velük tanulni. Ezért bátran felajánlunk pénzvisszafizetési garanciát.

Csak kezdd el a tanfolyamot, és ha az első héten úgy érzed, hogy nem azt kaptad, amire a próbalecke után számítottál tőlünk, visszaadjuk a tanfolyam árát.

Ha pedig minden rendben, csak kiderül, hogy nem megfelelő szintű tananyagot választottál, jelezd nekünk 14 napon belül, és megbeszélés alapján alacsonyabb vagy magasabb szintűre cseréljük neked.

Hogyan fizethetek?

Elsődleges fizetési módunk a bankkártyás fizetés. Ez a biztonságos fizetési mód azért jó neked, mert:

  • a bankkártyás fizetés az, amely törvényileg a legjobban véd téged, a vevőt.
  • vásárlás után nem kell várnod, egyből tiéd a választott tananyag – lelkesedésedben a legjobb a tanulást elkezdeni, mert ilyenkor vagy a legmotiváltabb és a legbefogadóbb.
  • nincs téves befizetett összeg.

Ha mindezek ellenére mégis átutalással szeretnél fizetni, írj egy emailt az info@leveltybooks.com-ra, és egyedi elbírálással lehetővé tesszük számodra.

—————–

Fizethetsz előfizetéssel vagy egyösszegben is. 

Ha az előfizetést választod, az első fizetéskor megbízást adsz nekünk, hogy 6 egymást követő hónapban rendszerünk automatikusan levonja a kártyádról a havidíjat, továbbá az első fizetéskor a regisztrációs díjat.

A tanfolyamhoz örök hozzáférést csak a teljes ár utolsó részletének kifizetésekor kapsz. Azelőtt pedig addig, amíg az aktuális havidíj rendezve van.

Éppen ezért ha ezt választod, akkor erre ügyelj: Tedd lehetővé, hogy 6 hónapon keresztül rendszerünk minden hónapban tudja alkalmazni az automatikus lehívást (pl. legyen a számládon az ehhez szükséges pénzösszeg).

Ha egyösszegben fizetsz, akkor a tanfolyam teljes árát egyszer vonja le rendszerünk a bankkártyádról, továbbá ebben az esetben 10%-ot elengedünk az árból.

A garanciánk minden fizetési mód esetén érvényes.

Részletfizetéssel fizetek, de új bankkártyám lett

Ha részletfizetést választottál, akkor egy meghatározott ideig meghatározott rendszerességgel (leginkább havonta) rendszerünk levonja a szerződött összeget a kártyádról. Ha a végső fizetés lejárta előtt új kártyád lett és a régi már nem érvényes, akkor a rendszerünk nem tudja levonni a tanfolyam részleteit. Rendszerünk nem tárolja a bankkártyád adatait, így az új kártyád adatait sem tudod megadni.

Így ha menet közben új kártyád lett, vedd fel velünk a kapcsolatot, és lépésről lépésre végigvezetünk a folyamaton, ahogy folytatni tudod a fizetést. Írj az info@leveltybooks.com címre, és a leveled tárgya lehetőleg az legyen, hogy “Új kártyával fizetnék“.

FONTOS! Ha egy tanfolyamot nem fizetsz ki teljesen, az addigi leckékhez sem férsz hozzá. Teljes kifizetés után azonban örök hozzáférést kapsz, bármikor bármit újra mrgnézhetsz, gyakorolhatsz.