Regény vagy novella alapú tanfolyamot válasszak?

Mi a célod?

Ha fejlődni szeretnél, előrébb mozdulni a jelenlegi tudásszintedről, akkor a regény-alapú tanfolyamot válaszd. Így 22 leckét kapsz 6 hónap alatt. A hatodik hónap végére sokkal gazdagabb szókinccsel rendelkezel majd, mint most, és több nyelvtani szerkezetet használsz magabiztosan. Emellett fejlődik a beszédértésed és angolosabb lesz a kiejtésed is.

Ha az egyik novellában éppen olyan nyelvtani esetet vesézünk ki, ami neked mumus, vagy bármi más okból szeretnéd azt jobban átrágni, akkor a novella-alapú tanfolyamot válaszd. A novella-alapú tanfolyamok rövidek (2-4 lecke novellától függően), így szisztematikus fejlődésre, haladásra nem valók. Inkább csak egy-egy szerkezetet tanítanak meg, ill. mélyítenek el.

A leckék felépítése teljes mértékben megegyezik a regények és novellák esetében. A tanfolyam felépítése viszont különbözik, mert egy hosszabb tanfolyamban mindenképp kell hogy legyenek ismétlések is. Ezt a regény-alapú tanfolyamokba bele is építettük.

Hogyan döntsem el, melyik a nekem való szintű tanfolyam?

A tanfolyamok történeteken (novellákon, regényeken) alapulnak. Minden történet elejét megosztjuk veled a vásárlói felületen. Ezt a történet-részletet olvasd el. Ha frusztrálóan sok dolgot nem értesz, az a szint túl magas még neked. Ha játszi könnyedséggel olvasod a bevezetőt, akkor az túl alacsony. Az a jó szint, ami még (kis segítséggel) értelmezhető, de tartalmaz új dolgokat is.

Természetesen ha az a típus vagy, akinek fontos a kezdeti bőséges sikerélmény, akkor válassz alacsonyabb szintet és kezdj építkezni onnan. Ha viszont sok időd van és a kihívásokat szereted, kezdheted magasabb szinttel is. Ezek közül egyik sem jó vagy rossz hozzáállás – a lényeg, hogy úgy válassz, ahogy a személyiségednek és a fejlődésednek a leghasznosabb.

Mit tehetek, ha netán rossz szintű tanfolyamot választottam?

Írj nekünk az info@leveltybooks.com címre és megbeszélés alapján kicseréljük neked a hozzáférésed egy alacsonyabb vagy magasabb szintű tanfolyamra. Nekünk is és neked is fontos, hogy olyan tananyaggal tanulj, amely sikerélményt nyújt és egyben a fejlődésedet is szolgálja. Úgyhogy ha túl nehéz vagy túl könnyű számodra a tananyag, akkor szólj bátran! Arra kérünk, hogy vásárlás után legkésőbb 14 nappal jelezd nekünk tanfolyam-csere igényedet, hogy szint-garanciádat érvényesíteni tudd.

Teljesen kezdőknek van Levelty tanfolyam?

Teljesen kezdőknek nem készítünk Levelty tanfolyamot. Ennek az az oka, hogy történeteken keresztül tanítunk, és ezek a történetek a hozzájuk tartozó online tanfolyamok nélkül is élvezeti értékkel bírnak. Pre-intermediate (A2) szint az, ahol már lehet úgy írni, hogy abból a tananyagból azt a választékos, intelligens nyelvhasználatot lehessen elsajátítani, ami tükrözi az egyéniséged.

A Levelty olyan, mint egy könnyített olvasmány?

Nem. A könnyített olvasmányok szépirodalmi művek lebutított változatai. Nézd, így:

Kosztolányi – A csónak (részlet):

Ez egyre-másra hozta a világra a gyermekeket, minden évben egyet-egyet. Berci még a huszonötödik életévét se töltötte be, s bárki nyugodtan valami vékonydongájú, savószín kamasznak nézhette, amikor ő már háromgyermekes családapa volt. Beesett vállal, kissé púposan ténfergett a körutakon. Ki sejthetett róla ilyesmit?

Ugyanez könnyített olvasmányban:

A 25 éves Berci vékony testalkatú volt és sápadt. Nem volt sportos. Felesége évente szült egy gyermeket. Az emberek nem gondolták volna róla az utcán, hogy már 3 gyereke van.

Mindkettőt megérted, de Te melyikből vennél át szívesebben nyelvhasználatot? Ha az elsőt választottad, üdv a Levelty világában! A Levelty regények mindig az adott nyelvi szinten íródnak, az ott bevethető választékosságot hozzák mind szókincsben, mind nyelvtanban, mind kifejezésmódban. Ezért lehetsz már akár alapfokú tudással is igényes nyelvhasználó.

 

Hogyan segíti a nyelvtan tudásom egy regény-alapú angol tanfolyam?

Minden egyes fejezet egy nyelvtani esetre koncentrál. Ezt a nyelvtani szerkezetet fogod rengetegszer látni az adott fejezetben, ill. további példákon keresztül, vizuálisan megjelenítve el is magyarázzuk a használatát. Az első 3-4 fejezet olyan szerkezeteket tartalmaz, amelyeket az adott szinten már feltételezhetően ismersz. Ezeket fogjuk kibővíteni és elmélyíteni, hogy építhessünk rájuk. A többi fejezetben új szerkezeteket ismersz meg, ill. ha netán már ismered is azokat, biztosan új információkkal szolgálunk róluk – mintegy magasabb szinten fogod tudni használni. Minden nyelvtani esettel több ízben fogsz találkozni, nem csak a szövegben, de a gyakorlófeladatokban is. Még a kiejtés gyakorlásnál is figyeltünk erre. Így támogatjuk meg minden oldalról, hogy jól és végérvényesen égjenek be a tanultak.

Van bármilyen garancia?

Minden tanfolyamunkra vállalunk garanciát, mert maximális metodikai hozzáértéssel állítottuk őket össze. Hisszük, és a visszajelzések alapján tudjuk is, hogy nagyon hatékonyan lehet velük tanulni. Ezért bátran felajánlunk pénzvisszafizetési garanciát. Csak kezdd el a tanfolyamot, és ha az első héten úgy érzed, hogy nem vésődött be a lecke nyelvtana klasszisokkal gyorsabban és élvezetesebben, mint ahogy eddig próbáltad, visszaadjuk a tanfolyam árát.

Ha pedig minden rendben, csak kiderül, hogy nem megfelelő szintű tananyagot választottál, jelezd nekünk 14 napon belül, és megbeszélés alapján alacsonyabb vagy magasabb szintűre cseréljük neked.

Hogyan fizethetek?

Elsődleges fizetési módunk a bankkártyás fizetés. Ez a biztonságos fizetési mód azért jó neked, mert:

  • a bankkártyás fizetés az, amely törvényileg a legjobban véd téged, a vevőt.
  • vásárlás után nem kell várnod, egyből tiéd a választott tananyag – lelkesedésedben a legjobb a tanulást elkezdeni, mert ilyenkor vagy a legmotiváltabb és a legbefogadóbb.
  • nincs téves befizetett összeg.

Ha mindezek ellenére mégis átutalással szeretnél fizetni, írj egy emailt az info@leveltybooks.com-ra, és egyedi elbírálással lehetővé tesszük számodra.

Részletfizetéssel fizetek, de új bankkártyám lett

Ha részletfizetést választottál, akkor egy meghatározott ideig meghatározott rendszerességgel (leginkább havonta) rendszerünk levonja a szerződött összeget a kártyádról. Ha a végső fizetés lejárta előtt új kártyád lett és a régi már nem érvényes, akkor a rendszerünk nem tudja levonni a tanfolyam/klubtagság részleteit. Rendszerünk nem tárolja a bankkártyád adatait, így az új kártyád adatait sem tudod megadni.

Így ha menet közben új kártyád lett, vedd fel velünk a kapcsolatot, és lépésről lépésre végigvezetünk a folyamaton, ahogy folytatni tudod a fizetést. Írj az info@leveltybooks.com címre, és a leveled tárgya lehetőleg az legyen, hogy “Új kártyával fizetnék“.

FONTOS! Ha egy tanfolyamot nem fizetsz ki teljesen, az addigi leckékhez sem férsz hozzá. Teljes kifizetés után azonban örök hozzáférést kapsz, bármikor bármit újra mrgnézhetsz, gyakorolhatsz.